Sinua palvelee ammattitaitoiset näönasiantuntijamme

Tutustu palveluihimme

Palvelumme

Meiltä saat monipuoliset näkemisen hyvinvointiin liittyvät palvelut. Näönasiantuntijamme auttavat sinua työ-, ajo- ja urheilunäköön sekä kuiviin silmiin liittyvissä kysymyksissä. Optikomme ohjaavat sinut tarvittaessa silmälääkärin tutkimuksiin.

Kuva näöntukimuksesta, jossa optometristi vaihtaa linssejä asiakkaalle

Näöntutkimus

Näönasiantuntijamme tutkivat huolellisesti silmäsi. Niin näön tutkimuksessa kuin piilolinssien sovituksessa auttaa nykyaikainen tekniikka. Ammattitaitoinen optikko määrittää silmälasien ja piilolinssien voimakkuudet, silmänpaineet ja karsastukset.
Silmäpohjakuvaus kuuluu meillä täydelliseen näöntutkimukseen.
Näöntutkimukseen kuuluu myös asiakkaan silmäterävälin määrittäminen. Perinteinen mittausmenetelmä on käyttää viivotinta, mutta digitalisaation ansiosta käytössämme on Essilorin Visioffice. Visioffice mittaa asiakkaan silmäterävälin silmälaseihin kiinnitetyn mittauskehyksen avulla. Visioffice mahdollistaa yksilöllisten linssien teon asiakkaan omien mittojen mukaan. Visioffice-mitoituslaite mittaa kaikki parametrit tarkemmin kuin ihminen. Saat meiltä parhaat mahdolliset silmälasit tai piilolinssit tarkasti omilla mitoillasi

Silmälasit ja piilolinssit

Oikeilla linssivalinnoilla ja hyvin istuvilla, kasvoihin sopivilla silmälasikehyksillä voidaan vähentää silmien väsymistä. 
Kehysvalikoimamme on monipuolinen ja laadukas. Haluamme tuoda asiakkaillemme uusia kehystrendejä, unohtamatta kuitenkaan perinteisiä muotoja ja värejä. Yksilöllisten kehysten ja Sinulle parhaiden linssien valinta käy vaivattomasti ja asiantuntevasti myymälässämme.

Piilolinssit ja kontrollit
Piilolinssit ovat usein paras vaihtoehto eri urheilulajeissa ja jopa joissakin työtehtävissä. Meiltä saat kertakäyttölinssit, kuukauden vaihtovälin linssit, monitehopiilolinssit ja hajataitteisuuden korjaavat linssit. 
Seuraamme piilolinssikäyttäjien silmäterveydentilaa säännöllisillä kontrolleilla ja tarvittaessa teemme muutoksia piilolinssimateriaaleille tai parametreille. Ohjeistuksien mukaisella piilolinssien käytöllä mahdollistat piilolinssien toimivuuden jatkossakin.

Kuvassa silmä ja sormi, jossa on piilolinssi.
Kuvassa erilaisia urheilulaseja; pyöräilyyn, lasketteluun ja sisäpeleihin.

Urheilulasit

Siols Sportsglasses on urheilijoiden kehittämä urheilulasimerkki. Sen tuoteperheeseen kuuluu neljä erilaista urheilulasimallia. Kaikkia malleja yhdistää lasien suojaavuus, rikkoutumattomuus, huurteettomuus, hyvä optiikka ja se, että laseihin saa isotkin voimakkuudet. 
Siols X-kross on modulaarinen urheilulasi, jonka voi koota omiin urheilulajeihin sopivaksi. X-kross koostuu kehysrungosta, adapterista ja erillisestä etulinssistä. Rungot ovat joustavaa ja kestävää materiaalia, ja niitä saa useissa eri väreissä. Runkoon kiinnitetään tarvittaessa erillinen adapteri, johon voidaan hioa voimakkuudet +/-15.0 dioptriaan asti. Etulinsseissä on tuuletusaukot eri lajien vaatimusten mukaisesti.
Siols X-goggle on laskettelumaski, jonka etulinssi on magneettikiinnityksellä helposti vaihdettavissa sääolosuhteiden muuttuessa. Maskin alle mahtuu myös omat silmälasit.
Siols Indoor on kehitetty erityisesti sisäpeli- ja kontaktilajeihin. Ne on suunniteltu suojamaan silmien aluetta mahdollisilta iskuilta. Nämä lasit ovat suosittuja muun muassa jalkapallossa ja salibandyssa. Myös Siols Indooriin on mahdollista hioa omat voimakkuudet.

Kuivasilmätutkimus

Optometristimme Anne tutkii huolellisesti silmäripset ja niiden juuret, luomireunan rauhasten toiminnan, kyynelnesteen koostumuksen sekä sarveiskalvon ja sidekalvot. Lopuksi katsotaan juuri sinun silmillesi sopivat hoitotuotteet.

Jopa yli 40% ihmisistä kärsii kuivista silmistä jossain vaiheessa elämäänsä. Aiemmin vaiva oli tyypillinen ikääntyvillä henkilöillä, mutta nykyään myös monet nuoret kärsivät kuivan silmän oireista.
Silmien kuivuminen on kyynelnesteen vähyyden tai sen heikkolaatuisuuden aiheuttama tila. Tyypillisiä kuivan silmän oireita ovat silmien punoitus, kirvely ja polttelu. Monet kuvaavat oireita roskan tai hiekan tunteena silmissä tai kärsivät silmien vetisyydestä. Kyynelnesteen tärkeimpiä tehtäviä on suojata silmää ulkoisilta ärsykkeiltä, kuten tuulelta, viimalta, savuilta ja muilta ilman epäpuhtauksilta. Kun kyynelnestettä ei ole riittävästi, tai sen laatu on huono ei silmän pinnalle muodostu ehjää suojaavaa pintaa. Tällöin pienetkin tekijät kuten kylmä ilma pääsee ärsyttämään tuntoherkkää silmän pintaa ja syntyy refleksinomainen ylenpalttinen kyynel eritys. Kuiva ja epätasainen silmän pinta ei myöskään taita valoa säännöllisesti, joten silmien kuivumisesta kärsivä henkilö voi kokea kuvan samentuvan hetkeksi ja kirkastuvan jälleen räpäytyksen jälkeen. 

Optometristi tekee asiakkaalle kuivasilmätutkimusta.
Kuvassa optikko tutkii asiakkaan silmänpohjia

Silmänpohjakuvaukset

Silmänpohjakuva on hyvä ottaa säännöllisesti kahden vuoden välein esimerkiksi näöntarkastuksen yhteydessä. Yli 40-vuotiaalla silmäsairauksien riski kasvaa. Monet silmäsairauksista ovat alussa oireettomia.
Silmänpohjakuvaus on tarpeen muun muassa glaukooman ja silmänpohjan ikärappeuman tutkimisessa ja seurannassa. Lisäksi sillä voidaan dokumentoida ja seurata silmänpohjassa näkyviä luomia, jotka voivat joskus muuttua pahanlaatuisiksi.
Silmäsairauksien diagnosointi on silmälääkärin tehtävä.

Erikoislasit ja mitoitukset

Suojalasit voimakkuuksilla

Erityistyölasit, työterveyshuollon lähetteellä.

Ampujanlasit

Kuvassa suojalasit ja ampujan lasit.

Silmälasien huollot ja korjaukset

Meiltä hankituille silmälaseille ilmainen huolto.
Meidän kanta-asiakaskortilla korjaukset ja varaosat -50 %.
Omiin kehysmalleihimme varaosat löytyvät pääsääntöisesti varastosta, jotka vaihdamme odottaessa. 
Omassa reunahiomossamme valistamme itse silmälasit yksilöllisesti. Hiomme tarvittaessa asiakkaan vanhoihin kehyksiin tilatut uudet linssit odottaessa.

Yksilöllisten linssien mitoituskamera

Linssin valmistajan yksilöllisten tarkkojen mittojen mitoituslaite kaikille linsseille. Visioffice mahdollistaa yksilöllisten linssien teon asiakkaan omien mittojen sekä näkötottumusten mukaan hänen valitsemaan kehykseen. Visioffice-mitoituslaite mittaa kaikki parametrit tarkemmin kuin ihminen. Saat meiltä parhaat mahdolliset silmälasit tai piilolinssit tarkasti omilla mitoillasi.

Kuvassa optometristi käyttää mitoituskameraa, jolla saadaan yksilölliset lasit.
Kuvass optikko hioo linssiä kehykseen sopivaksi

Liikkeessä oma reunahiomo

Valmistamme kaikki silmälasit omassa reunahiomossamme. Tällä saavutamme korkean laatutason ja lyhyet toimitusajat. Esimerkiksi yksiteholasit toimitetaan jopa alle viikossa ja moniteholasien toimitus on keskimäärin 1-2 viikkoa. Lisäksi pystymme hiomaan uudet linssit asiakkaan entiseen kehykseen. Huollamme ja korjaamme kanta-asiakkaidemme silmälasit ammattitaidolla.Meillä on silmälasien valmistukseen useiden kymmenien vuosien työkokemus.

Scroll to Top